Pazar akşamı bir İETT yolcusunun başına oldukça kötü bir olay geldi. Otobüste kol kola oturan bir çifte “Burası seks otobüsü değil, inin bu otobüsten yoksa bu otobüsü kaldırmam” diye bağıran İETT şoförü, ardından bu çifti savunan bir kişinin de konuya dahil olmasıyla büyüyen kavganın tarafı oldu.
Buraya kadar gazetelerin 3. sayfasında yer alabilecek adli bir haber gibi görünüyor olsa da, takip eden olaylar konuyu sosyal medyada kolektif bir tepkiye dönüştürdü.
Haberi Ekşi Sözlük’te “justhink” kullanıcı ismi ile paylaşan Gökçe Koç, gerek Ekşi Sözlük kullanıcıları tarafından gerek diğer sosyal topluluklardan yoğun destek gördü. Bu “entry”si Ekşi Sözlük’te haftanın en çok beğenilen girişi olurken, medyanın da gündemine düştü.
ntvmsnbc editörlerinden Ali Abaday, hem Gökçe Koç’a, hem de olayın diğer mağdurlarından Onat Baş’a ulaşarak, konuyu ayrıntılarıyla kaleme aldı.
İlginç olan Onat Baş’ın da bir Ekşi Sözlük yazarı olmasıydı. Olayın kahramanları şoföre, anlık irrasyonel tepkiler vermek yerine, konuyu sosyal medyaya taşıdılar. Ekşi Sözlük’de yüzlerce yoruma ve destek mesajlarına ek olarak, Twitter üzerinde de olaya kamuoyu tepkisi yükseldi. Bazı sanatçılar,mizahçılar ve aydınlar da Twitter üzerinden tepkilerini dile getirdiler:
Gani Müjde “Otobüslerde sevişme eylemi koymanın tam zamanı…”
Erdil Yaşaroğlu “Bizim ulaşım gündemimiz İETT şoförünün hıyarlığı, gavurunki: http://www.ntvmsnbc.com/id/25203880/”
Kaan Sezyum “Otobüste Akbil basan genç sıkıntı yarattı.”
Ahmet Hakan “el ele tutuşan çifte “otobüste sevişilmez” diyen otobüs şoförüne kapak olsun… baba zula’dan… “özgür ruh”…http://fizy.com/#s/1aimq1”
Tüm bu tepkiler sonunda İETT’yi basın açıklaması yapmaya kadar zorladı. İlgili şoför hakkında da yasal işlemler başlatıldı.
Özetle sosyal medyanın gücüne yeni bir örnek. Bir insana yapılan haksızlığa karşı, iyi ve kötü arasındaki bariz farkı gören insanlar da yanıt verebiliyor. Sesinizi de mutlaka küfürle ve kavgayla değil de, medeni bir şekilde duyurmanız gerekiyor.